Sayfalar

2/07/2012

Yapası öyküsü

Bir gün, hiçbirşey yapası olmayan, simsiyah giysiler içindeki kadın, evinde oturmuş, hiç yapası kalmadığı halde, pazara gidip nasıl yapası alacağını kara kara düşünürken, komşusu kapıyı çalıvermiş. Hiç yapası kalmamış olan kadın, bütün kredilerini doldurduğu halde, sona kalan tek damla yapası ile gidip kapıyı açmış. İçeri gri giysileri içinde, beyazlamaya başlamış suratını renklendirmeye çalışan makyajlar içindeki komşu kadın içeri girmiş, davet beklemeden, nitekim anlamış durumu ve boşuna yormak istememiş ev sahibini ve ona, " haydi acele et de çıkalım yapası alalım marketten" demiş. Fakat, yapasısının son damlasını da harcadığı için vampirella kılığına bürünmüş olan ev sahibi, komşusuna "benim hiç yapasım yok" demiş ve "sen istersen git" demeye teşebbüs bile etmemiş.
Gitgide beyazlaşan ve bu nedenle makyajı daha da çirkin görünmeye başlayan diğer kadın, bitmek üzere olan yapasısının bir kısmını makyaja ayırdığı için çok pişmanlık duyarak, yapasının daha da hızlı tükenmesine neden olarak, bi çare ikna etmeye çalışmış ev sahibini fakat, git gide grileşmiş elbiseleri. sonunda, olduğu yerde yığılı halde ölen ev sahibine aldırmadan, son damla yapasısı ile internetten sipariş vermeye çalışmış fakat kredi kartının şifresini unuttuğundan, şifresini yenilemesi için gerekli 10 adımlı işlemini tamamlayamadan o da ölmüş.
Akşam eve elinde 5 paket yapası ile gelen ev sahibinin kocası, evde karşılaştığı sahneyi görünce, dayananamış ve üzüntüden bir oturuşta 5 paket yapasıyı birden bir güzel mideye indirmiş. Fakat, herşeyin fazlası zarar olduğundan, bütün yediklerini istifra etmeye başlamış. Bütün yapasısını, üzüntüsü ile 4 kat daha çabuk tükenen adam da, zavallı, olduğu yere yığılıvermiş ve bu hikaye de burada bitmiş.
Olay yerine gelen, yapasısı tükenmek bilmeyen detektif, başkanı kırmızı hattan arayarak "insanları, yapasılarını nasıl kullanacakları konusunda eğitmezsek, gidip yapası alamayarak ölüyorlar" demiş. Bunun üzerine başkan, yapası üreten firmalara açıklayıcı bilgilere paketlerinde daha çok yer vermeleri gerektiğini söylemiş ve yapasısının bir kısmını yitirmiş. Firma sahibi ise, yapasıya doğrudan kaynaktan bağlı olduğundan hiç bir sorun yaşamadan, hesap kitap yapmış ve paketlerde gidecek mürekkep gideri ile senede eğitimsizlikten yapasasız kalarak ölen insanlardan kaybedecekleri karı hesaplayıp, eğitim bakanlığını arayıp, bu konuda okullarda daha kapsamlı eğitim verilmesini rica etmiş ve yapasının paketine %2 zam yapmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder